Zo’n 20 jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met meditatie. Ik was onrustig, had geen zin om ‘stil’ te zitten. “Mediatie is niets voor mij, daar heb ik toch helemaal geen tijd voor!”, dacht ik, met mijn volle en drukke leven. Toch is die eerste meditatie me altijd bijgebleven en in de jaren die volgden is het mediteren onopgemerkt steeds verder mijn leven binnengekropen. In het begin vooral tijdens mijn yogalessen, maar in de loop van de tijd steeds meer op zichzelf staand. Eerst als student, daarna als jonge moeder en met een drukke baan in de fiscale adviespraktijk, was ik vooral heel erg aan het bouwen aan de toekomst. Totdat in 2012 mijn leven volledig op z’n kop werd gegooid en Mindfulness echt belangrijk voor me werd.

Ik werd gedwongen om te leven in het moment. Moment, na moment, na moment. Niet te ver vooruitkijken. Genieten van alles wat er (wel) was. Intens geluk vinden in ook de hele pijnlijke momenten van het leven. Mindfulness heeft mij veel gegeven. Momenten die ik nooit meer terug zal krijgen. Wat ben ik dankbaar dat ik deze momenten niet gemist heb, dat ik deze momenten heel bewust heb meegemaakt in plaats van met mijn gedachten in het verleden of de toekomst te leven. Durven voelen en me niet laten leiden door angst. Niet dat het niet pijnlijk was, of dat er geen angst was, maar met Mindfulness mogen de dingen er zijn. Omdat dit mijn leven was, omdat dit mijn leven is. En ik heb het niet altijd voor het kiezen wat er op mijn pad komt, wat er gebeurd. Maar ik kan dankzij Mindfulness wel een bewuste keuze maken over hoe ik daar mee om wil gaan. Zelfs als dat moeilijk is.

Mindfulness is belangrijk voor mij. Mindfulness kan echt bijdragen aan een bewuster en rijker leven. Dat is niet alleen mijn ervaring, maar wordt door vele onderzoeken onderschreven (je kan hier meer over de wetenschappelijke bewezen effecten van een Mindfulness Training lezen).

En dat is iets wat ik graag met mensen wil delen. Ik heb sinds 2016 verschillende Mindfulness opleidingen gevolgd en geef als gecertificeerd Mindfulness trainer zowel groepstrainingen als individuele mindfulness training.

Wat mensen zeggen

Melissa is heel ontspannen en toegankelijk, terwijl ze wel heel duidelijk de leiding heeft over de groep en het onderwerp. Zo creëert ze een prettige en veilige omgeving.

Het was lastig om te merken dat het juist mijn eigen patronen en opvattingen zijn die in de weg zitten. Melissa heeft me daar bij geholpen.

Ik heb geleerd meer stil te staan en in het ‘nu’ te leven. Ook zie ik nu beter in dat mijn gedachten ook maar gedachten zijn.

Contact

Mocht je vragen hebben of meer informatie willen hebben, neem dan contact op via het onderstaande formulier. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.