Zo’n 20 jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met meditatie. Ik was onrustig, altijd met van alles bezig. “Mediatie is niets voor mij, daar heb ik toch helemaal geen tijd voor!”, dacht ik, met mijn volle en drukke leven. Toch is die eerste meditatie me altijd bijgebleven en in de jaren die volgden is het mediteren onopgemerkt steeds verder mijn leven binnengekropen. In het begin vooral tijdens mijn yogalessen, maar in de loop van de tijd steeds meer op zichzelf staand. Eerst als student, toen als starter en daarna als jonge moeder met een drukke baan in de fiscale adviespraktijk, was ik vooral heel erg aan het bouwen aan de toekomst. Totdat in 2012 mijn leven volledig op z’n kop werd gegooid en Mindfulness echt belangrijk voor me werd.

Ik werd gedwongen om te leven in het moment. Om niet te ver vooruit te kijken. Ik probeerde te genieten van alles wat er (wel) was. Intens geluk te vinden in ook die hele pijnlijke momenten van het leven. En dat heeft Mindfulness mij gegeven. Momenten die ik nooit meer terug zal krijgen. Momenten die ik dankzij Mindfulness heel bewust heb meegemaakt, in plaats van met mijn gedachten in het verleden of de toekomst te leven. Ik heb durven voelen en me niet laten leiden door angst. Niet dat het niet pijnlijk was, of dat er geen angst was, maar met Mindfulness mag alles er zijn. En door het beoefenen van Mindfulness kan ik een bewuste keuze maken over hoe ik ergens mee om wil gaan. Zelfs als dat moeilijk is.

Mindfulness is belangrijk voor mij en kan bijdragen aan een bewuster en rijker leven. Dat is niet alleen mijn ervaring, maar wordt door vele onderzoeken onderschreven (je kan hier meer over de wetenschappelijke bewezen effecten van een Mindfulness Training lezen).

En dat is iets wat ik graag met mensen wil delen. Ik heb meerdere Mindfulness (specialisatie) opleidingen gevolgd en als trainer en coach begeleid ik mensen, individueel of in een groep, om in tijden van stress, verandering en/of rouw zich bewust te worden van hun emoties, (oude) patronen en (re)acties. Want juist ook in moeilijke tijden zoals bij stress, een conflict, een scheiding of overlijden is in aandacht aanwezig zijn zo belangrijk.

Naast mijn werk als trainer en coach, spreek ik Mindfulness programma’s in voor Petit BamBou. Daarnaast werk ik als mediator en gespreksbegeleider en ben ik gespecialiseerd in familieaangelegenheden.

Wat mensen zeggen

Melissa is heel ontspannen en toegankelijk, terwijl ze wel heel duidelijk de leiding heeft over de groep en het onderwerp. Zo creëert ze een prettige en veilige omgeving.

Het was lastig om te merken dat het juist mijn eigen patronen en opvattingen zijn die in de weg zitten. Melissa heeft me daar bij geholpen.

Ik heb geleerd meer stil te staan en in het ‘nu’ te leven. Ook zie ik nu beter in dat mijn gedachten ook maar gedachten zijn.

Contact

Mocht je vragen hebben of meer informatie willen hebben, neem dan contact op via het onderstaande formulier. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.