We hebben allemaal wel eens een Mindful moment. Je bent je bewust van de zon op je lijf of op je gezicht. Je geniet van een prachtige zonsondergang of een mooi gesprek. Maar vaak zijn we ons niet echt bewust van waar we mee bezig zijn of wat er gebeurd. Dagen gaan voorbij op de automatische piloot. Oude patronen regeren ons leven, ook de (negatieve) automatische reacties waarvan we achteraf steeds denken ‘dit moet ik de volgende keer anders doen!’. Maar de volgende keer reageer je weer hetzelfde.

Tijdens de Mindfulness Training ga je je meer bewust worden van jouw automatische patronen en welke gedachten je drijven. Dit vraagt om oefening, want gedachten en automatische reacties liggen op de loer. Door te oefenen leer je je aandacht sturen en afstand te nemen van de spinsels in je hoofd.

Mindfulness is een ervaringsgerichte training en tijdens de training leer je door te doen. Op deze manier ontwikkel je de vaardigheid Mindfulness verder. De Mindfulness Training bestaat uit acht sessies van 2,5 uur en thuisbeoefening. Tijdens de training is er ruimte voor oefening en reflectie, er wordt aandacht besteed aan jouw uitdagingen en je automatische patronen. Door inzicht te krijgen en je patronen te leren kennen ontstaat er ruimte om keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren.

Mindfulness Based Stress Reduction

De 8-weekse Mindfulness Training komt in grote lijnen overeen met de originele Mindfulness Based Stress Reduction (“MBSR”) training zoals die ontwikkeld is door de grondlegger, Jon Kabat Zinn, en heeft zich inmiddels wetenschappelijk bewezen. Lees hier meer over de wetenschappelijke effecten van een mindfulness training.

Minder stress en meer genieten

De training is geschikt als je op zoek bent naar een betere kwaliteit van leven, je leven intenser wil ervaren, meer wilt genieten en/of wanneer je beter met moeilijke en stressvolle situaties om wil leren gaan.